Yritysluennot ja puheenvuorot TYKY-päiviin tai hyvinvointitapahtumiin

"Väsyttää..." 

"Ei jaksa..." 

"Työpäivän jälkeen tekisi mieli vain rojahtaa sohvalle.." 

"Olisipa kohta loma..."

"Kyllä tää tästä vielä helpottaa, kun tämän viikon vielä jaksaa..."

"Sunnuntait ovat epämiellyttäviä, kun tietää, että huomenna pitää taas jaksaa mennä töihin."Kuulostaako tutulta? Nykyinen työelämä vaatii työntekijöiltä enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Etätyöt, työelämän nopea muuttuminen, teknologian kehittyminen ja jatkuva uuden oppiminen vaativat työntekijöiltä paljon voimavaroja. Työstä palautuminen vaatii työntekijältä niin tietoa kuin taitoa. Pahimmassa tapauksessa näiden puute voi aiheuttaa työuupumusta ja pitkiä sairauslomia. Estetään tämä yhdessä!

Henkilöstön hyvinvointiin panostaminen tuo merkittäviä etuja henkilöstön työssä jaksamiseen, palautumiseen, tuottavuuteen ja tehokkuuteen. Se vähentää niin työntekijöiden sairaspoissaoloja kuin työntekijöiden työskentelyä väsyneenä. Kun työnantajana panostat henkilöstön työssä jaksamiseen, saat tyytyväisempiä ja sitoutuneempia työntekijöitä. Sillä on myös positiivinen vaikutus työnantajamielikuvaan. Henkilöstön hyvinvointiin panostaminen maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti.

Tulen mielelläni puhumaan henkilöstön hyvinvoinnin kehittämisestä ja työhyvinvoinnista työpaikallenne. Luennot voivat olla liitettynä myös työhyvinvointipäivän yhteyteen.


Luennoilla on rento ja jutteleva tunnelma. Tarkoituksena on kannustaa ihmisiä pohtimaan omaa hyvinvointiaan positiivisen kautta, ei syyllistämällä ketään lyhyistä yöunista tai liikkumattomuudesta. 


Luentojen aiheet:

Työstä palautumisen edistäminen

Työssä uupuminen on valitettavan yleistä ja se on lisääntynyt kaikenikäisillä työntekijöillä. Työstä palautumisen riittämättömyys aiheuttaa työkyvyn alenemista ja tyytymättömyyttä työhön. Miten näitä tekijöitä voi ehkäistä ja työstä palautumista edistää? Miksi pelkästään loman aikainen palautuminen ei riitä? Luennolla opit, miten pääset irrottautumaan työstä vapaa-ajalla ja miten palautumista voi edistää jo työpäivän aikana. Keskustellaan erilaisista tavoista rentoutua ja löytää tapoja edistää jokaisen omaa työstä palautumista.

Ajankohtainen aihe tukemaan työntekijöiden työssä jaksamista!

"Otan mikrotauot heti käyttöön työssäni." -palaute yritysluennon osallistujaltaUni ja palautuminen

Luennon pääaiheena on uni, sen merkitys hyvinvointiin, jaksamiseen ja palautumiseen. Luento herättelee huomaamaan unen tärkeyden kaikkeen hyvinvointiin. Alentunut vireystaso töissä voi olla jopa työturvallisuusriski. Miksi on vaikea saada riittävästi unta ja miten unen laatua ja määrää voi lisätä? Miten uni vaikuttaa aivojen hyvinvointiin ja ajatteluun? 

Uniluento on työyhteisöjen toivotuin aihe! 

"Voidaanko ottaa tämä uniluento meille uudestaan? Oli niin mielenkiintoinen!" -palaute yritysluennon osallistujaltaLiikunnan merkitys työssä jaksamiseen

Liike on lääke. Liikkuminen on äärimmäisen tärkeä osa kehon ja mielen hyvinvointia. Liikunta kohottaa fyysistä kuntoa, virkistää mieltä ja kehittää aivoja. Liikunta on myös erinomainen tapa lievittää stressiä ja helpottaa stressinhallintaa. Miten liikkua riittävästi ja millainen liikunta on kehon ja mielen kunnon kannalta parasta? Jos töissä on jalkojen päällä koko päivän, miksi kannattaa silti liikkua vapaa-ajalla? Miten toimistotyötä tekevän kannattaa liikkua?

Perustietoa liikunnan merkityksestä hyvinvointiin. Konkreettiset esimerkit ja motivoiva luento kannustaa lähtemään heti liikkeelle!Itsensä johtamisen taidot työstä palautumisen tukena

Mitä itsensä johtaminen tarkoittaa ja miten itseään johtamalla pystyy palautumaan paremmin työstä? Tällä luennolla perehdytään itsetuntemuksen merkitykseen itsensä johtamisessa ja siihen, miten sen avulla pystyy muokkaamaan työtä ja löytämään sopiva tapa työskennellä. Näin pystytään tukemaan työssä jaksamista ja työstä palautumista parhaalla mahdollisella tavalla.

"Sisältö oli paljon kattavampi ja mielenkiintoisempi kuin osasin odottaa." -palaute osallistujaltaVoit valita luennoista vain yhden tai vaikka kaikki, jotka pidetään yrityksellenne sarjana sovituin väliajoin.

Ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella!